Overslaan en naar de inhoud gaan
Campagne Zorg voor Energie

De Hartekamp Groep, het Sein en ViVa! Zorggroep samen voor duurzame zorg

08-10-2024

De zorgsector gebruikt veel energie. Dit past niet bij de gezamenlijke ambitie om duurzame zorg te leveren. Landelijk slaan ruim 230 zorgaanbieders met 4.200 zorglocaties en zo’n 520.000 medewerkers de handen ineen. Tijdens deze campagneweek  ‘Zorg voor Energie’ van 7 t/m 11 oktober 2024 gaan zij aan de slag om energieverspilling tegen te gaan. In onze regio doen de Hartekamp Groep, het Sein en ViVa! Zorgroep gezamenlijk mee.

Draagvlak en betrokkenheid alle medewerkers en bewoners

Genoemde zorgorganisaties werken al aan het verduurzamen van gebouwen en het verminderen van de CO2 uitstoot. Om echt een verschil te maken, is draagvlak en betrokkenheid van alle medewerkers en bewoners van de zorgorganisatie van groot belang. Deze campagneweek ‘Zorg voor Energie’ staat in het teken van de kracht van het herhalen. We weten inmiddels allemaal dat we het licht niet onnodig aan moeten laten staan en de kachel een graadje lager kunnen zetten. We blijven dit naar elkaar herhalen tot het een gewoonte is. 

 

Prijs voor beste bespaartip

Medewerkers en bewoners kunnen door het delen van goede tips met als doel een lagere energierekening een leuke prijs winnen.

 

Over de campagne

Met de energiebesparingscampagne Zorg voor energie zetten zorgorganisaties hun medewerkers aan tot verduurzaming op de werkvloer en bij voorkeur ook thuis. Zorgmedewerkers en bewoners kunnen op de werkvloer veel meer bijdragen dan ze zelf weten. Door het met elkaar delen van tips, ideeën en informatieve filmpjes. Wie komt er met de beste energiebesparingstip!

Met de campagne ‘Zorg voor Energie’ wil Milieu Platform Zorgsector (MPZ) verduurzaming van organisaties in de zorg versnellen. Dit initiatief wordt ondersteund door het Expertisecentrum Verduurzaming Zorg en de zorgbranches ActiZ, de Nederlandse ggz, Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland, Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen en Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra.

Klant Informatie Centrum

Beschikbaar om te chatten

Start chat