Overslaan en naar de inhoud gaan
Vrijwilligster Ineke

De kracht van vrijwilligerswerk: Ineke's 18 jaar bij ViVa! Elsanta

26-08-2024

Ineke is al 18 jaar een onmisbare vrijwilliger bij ViVa! Elsanta in Beverwijk, een kleinschalige woonzorglocatie. Na haar herstel van borstkanker besloot ze haar leven in te richten met activiteiten die haar vreugde brengen. En dat doet ze met volle overtuiging bij Elsanta. “Als de bewoners blij zijn, ga ik tevreden naar huis,” vertelt Ineke stralend. Haar betrokkenheid gaat verder dan alleen de geplande uren; ze springt bij waar nodig, zelfs in de huiskamerdienst. “Ik voel me heel dankbaar dat ik dit werk voor de bewoners kan doen.”

Ineke begon ooit met een paar uurtjes per dag koffieschenken, maar tegenwoordig is ze twee vaste dagen per week aanwezig en staat ze in geval van nood altijd paraat. Haar taken zijn veelzijdig: knutselen, spelletjes spelen, wandelen, of boodschappen doen met de bewoners. “Ik doe dat echt heel graag. Ik begin om 9.15 uur, maar als er voor die tijd niemand is voor de huiskamerdienst, begin ik eerder en maak ik ook de ontbijtjes.”

Innovatie en werkplezier

Recent heeft Ineke zich ingezet voor het regelen van een SilverFit-fiets, een hometrainer met een beeldscherm waarop bewoners virtuele routes kunnen fietsen. “Nu ga ik met de bewoners een kwartiertje fietsen in de gang. Dan willen ze een rondje Nederland doen en zet ik ‘Amsterdam’ op. Ze vinden het geweldig!”

Ineke prijst het team bij Elsanta. “De sfeer is goed en ontspannen, en er is altijd ruimte voor overleg tussen personeel en vrijwilligers. Ik ben gevraagd om in dienst te komen, maar dat wil ik niet. Zo ligt er minder druk op mij en blijft het werk leuk. Als ik een idee heb, wordt daar goed naar geluisterd. Onze vrijwilligerscoördinatrice is fantastisch en zeer betrokken, dat verhoogt mijn werkplezier enorm.”

Met liefde voor de bewoners

Voor Ineke draait het vrijwilligerswerk om liefde voor de bewoners. “Ik doe dit werk met én voor heel veel liefde. Als de mensen blij zijn, ga ik zelf ook blij naar huis. Het geeft me iets om handen en het gevoel dat ik iets kan betekenen voor anderen. Dat is waar ik het voor doe!”

Ineke's inzet en passie zijn een inspiratie voor iedereen binnen ViVa! Elsanta en maken een wereld van verschil voor de bewoners.

Klant Informatie Centrum

Beschikbaar om te chatten

Start chat