Overslaan en naar de inhoud gaan
Oude ambachten tijdens 50-jarig bestaan Westerheem

Een halve eeuw ouderenzorg in Heemskerk

17-10-2023

Woonzorglocatie Westerheem in Heemskerk bestaat maar liefst 50 jaar. Deze mijlpaal werd gevierd met (oud)medewerkers, bewoners, vrijwilligers en buurtgenoten. Westerheem is één van de 17 woonzorglocaties van ViVa! Zorggroep.

Tijdens de officiële opening op donderdag zat de sfeer er al meteen goed in. In een volle foyer werd de kennis getest met het bekende ‘petje op, petje af’. Peter van Wageningen, raad van bestuur, feliciteerde de bewoners uit het wooncentrum en de aanleunwoningen, medewerkers en vrijwilligers. “Het zijn de mensen die Westerheem maken wat het is: een warme plek en fijn thuis.” Ook wethouder Piet Burgering was voor de gelegenheid naar de locatie gekomen: “Het is bijzonder om al zo lang deze prettige omgeving voor ouderen in Heemskerk te hebben. Het zit in het hart van veel mensen en zorgt voor verbinding in de buurt.” Daarna werd met een heus confettikanon het feest geopend.

Feestelijke jubileumviering bij Westerheem
Meneer Wakker staat te glunderen bij de overzichtstentoonstelling. Foto’s en krantenberichten brengen 50 jaar Westerheem in beeld. “Ik werkte in 1973 bij de Firma Boudesteijn, het bedrijf dat de verhuizing van Westerburght naar Westerheem uitvoerde. Dat was een hele operatie die een paar weken duurde!” Inmiddels woont hij nu zelf sinds een paar maanden in Westerheem. “Het is hier gezellig, de sociale contacten in het huis zijn heel erg fijn.”

’s Avonds werden de medewerkers met een feest in het zonnetje gezet. “Van medische zorg tot welzijn, schoonmaak, restaurant en het winkeltje: iedereen draagt samen bij aan de goede zorg en sfeer, zodat onze bewoners zich thuis voelen. Dat maakt me heel trots op Westerheem”, zegt locatiemanager Jos Overtoom.

Vrijdag stond in het teken van de oude ambachten. Een gezellige markt, waar onder andere het mandenvlechten, mutsen maken, leer bewerken en kniepertjes bakken werd gedemonstreerd. Iedereen genoot er zichtbaar van. Een vrolijk klinkend draaiorgel en de oud-hollandse poffertjes konden natuurlijk niet ontbreken. “Het ruikt ook zo lekker hè”, zegt mevrouw Beentjes. “Ik denk dat ik nog een portie neem”.

In de dagen erna stond er nog een heerlijk vismaaltijd en bingo voor de bewoners van Westerheem en de omliggende aanleunwoningen op het programma. En natuurlijk was er ook een feestelijke lunch voor alle vrijwilligers. Het jubileum werd spetterend afgesloten met een playbackshow: verschillend acts uitgevoerd door de medewerkers van Westerheem met ‘hun’ bewoners als enthousiast publiek.

Klant Informatie Centrum

Beschikbaar om te chatten

Start chat
Wij gebruiken cookies voor een optimale gebruikservaring. Door gebruik te maken van onze website stemt u hiermee in. Meer weten?