Overslaan en naar de inhoud gaan

Internationale Dag voor de Palliatieve Zorg: Sander de Hosson inspireert medewerkers

16-10-2023

Beverwijk, 16 oktober 2023 - Op 12 oktober verzamelden meer dan 200 medewerkers uit de woon- en thuiszorg van ViVa! Zorggroep zich in Cineworld Beverwijk voor een inspirerende lezing in het kader van de Internationale Dag voor de Palliatieve Zorg. Sander de Hosson, een gerenommeerde longarts en pleitbezorger voor palliatieve zorg, was de gastspreker van de dag. 

Palliatieve zorg is de zorg en hulp voor mensen die niet meer kunnen genezen. Het gaat om medische, emotionele en spirituele ondersteuning om hen en hun familie te begeleiden. Het belangrijkste doel is ervoor zorgen dat mensen in hun laatste levensfase een zo goed en prettig mogelijk leven hebben. Een belangrijk thema in de ouderenzorg. 

Sander de Hosson, bekend om zijn betrokkenheid en passie voor palliatieve zorg, deelde zijn inzichten en ervaringen met het publiek. Als longarts zet hij zich in voor de verbetering van de palliatieve zorg voor patiënten met longziekten. Zijn drijfveer om keer op keer aandacht te vragen voor palliatieve zorg komt voort uit zijn overtuiging dat iedereen recht heeft op een waardig en comfortabel levenseinde. 

De lezing, die plaatsvond in een volle zaal in Cineworld Beverwijk, was een bron van inspiratie voor de medewerkers van ViVa! Zorggroep. Sander de Hosson werd vergezeld door collega's Kitty Blanken, Anne Vos en Saskia Zeijl, die vol enthousiasme vertelden over de cruciale rol die palliatieve zorg speelt in hun dagelijkse werk. Dit evenement markeert een belangrijke stap in de bewustwording van palliatieve zorg en benadrukt het belang van het bieden van kwalitatieve zorg aan ouderen in hun laatste levensfase.

Klant Informatie Centrum

Beschikbaar om te chatten

Start chat
Wij gebruiken cookies voor een optimale gebruikservaring. Door gebruik te maken van onze website stemt u hiermee in. Meer weten?