Overslaan en naar de inhoud gaan
Zorg voor Energie

Samen optrekken in de campagne Zorg voor Energie

09-10-2023

De zorgsector gebruikt veel energie. Gelukkig hebben veel zorgorganisaties de ambitie om duurzame zorg te leveren. Tijdens de campagneweek ‘Zorg voor Energie’ van 9 t/m 13 oktober geven ruim 220 zorgaanbieders met 4.200 zorglocaties en zo’n 520.000 medewerkers gehoor aan de oproep om energieverspilling tegen te gaan en kosten te besparen. Ook ViVa! Zorggroep, de Hartekamp Groep, Heliomare, Rode Kruis Ziekenhuis en De Zorgcirkel doen mee.

Draagvlak en betrokkenheid van alle medewerkers
Genoemde zorgorganisaties werken al langere tijd aan het verduurzamen van gebouwen en het verminderen van de CO2-uitstoot. Tijdens de campagneweek ‘Zorg voor Energie’ is er extra aandacht voor het thema. Draagvlak en betrokkenheid van alle medewerkers, zorgen namelijk voor het echte verschil. Daarom krijgt iedereen weer tips en ideeën om op het energieverbruik te letten tijdens het werk. Met als resultaat minder CO2-uitstoot en minder energiekosten.

Bespaartips voor op de werkvloer en thuis
Naast verduurzaming op de werkvloer dagen de vijf zorginstellingen hun medewerkers ook uit om duurzaam gedrag door te trekken naar de thuis situatie. Het delen van kennis en ervaring over hoe iedereen makkelijk zelf bij kan dragen aan een energiezuinige werk- en leefstijl, geeft al veel inzicht in groenere zorg. Terugdringen van verspilling, kijken naar hergebruik en bewustwording: je kunt vaak een grotere bijdrage leveren dan je denkt.

De campagne ‘Zorg voor Energie’ is een initiatief van branchevereniging Milieu Platform Zorgsector (MPZ) en wordt ondersteund door het Expertisecentrum Verduurzaming Zorg en de zorgbranches ActiZ, de Nederlandse ggz, Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland, Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen en Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra.

Klant Informatie Centrum

Beschikbaar om te chatten

Start chat
Wij gebruiken cookies voor een optimale gebruikservaring. Door gebruik te maken van onze website stemt u hiermee in. Meer weten?